Операции за клепачите

Блефаропластика (горни клепачи)

 

Може би една от най-желаните операции при пациенти с кожен излишък и наличие на мастни херниации над очите. Извършва се с локална или обща анестезия. Отстранява се излишната кожа и се резецират на мастните херниации. При липса на смъкване на веждите, резултатът е много добър, а при наличие, е необходимо да се съчетае с браулифтинг. Продължителност на операцията – около 1 час. Белезите са почти невидими. Срок на възстановяване – 10 дни.

 

Цена: 1800 €

Блефаропластика (долни клепачи)

 

Индикациите за операцията са същите като при горните клепачи. Разрезът се прави по мигления ръб. Отсепарира се кожата до ниво долен ръб на орбитата. През малки отвори на орбикуларния мускул се резецират мастните херниации. Излишната кожа се отстранява и разрезът се зашива. Белезите са почти невидими. Възстановителен период – около 15-20 дни.

 

Цена: 2500 €

Трансконюнктивална блефаропластика

 

Ефективен метод при пациенти с неголям кожен излишък, но с наличие на мастни херниации. Разрезите са през конюнктивата. Видими белези няма. Възстановителен период – 5-7 дни.

 

Цена: 2800 €

Горна и долна блефаропластика

 

Едномоментно извършване на блефаропластика на горните и долните клепачи.

 

Цена: 4000 €

Бипланова долна блефаропластика

 

Съчетание от трансконюнктивална и долна блефаропластика. Атравматична по отношение на орбикуларния мускул. Позволява както отстраняване на кожния излишък, така и на мастните херниации. Възстановителен период – 10-12 дни.

 

Цена: 2900 €